3 NOVE GARAŽE U STROGOM CENTRU BEOGRADA: Evo u kojim ulicama kreće izgradnja
Foto: Nebojša Mandić

DOGOVORENO NA SASTANKU SA KINESKIM PARTNERIMA

3 NOVE GARAŽE U STROGOM CENTRU BEOGRADA: Evo u kojim ulicama kreće izgradnja

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su se posle potpisivanja ugovora o izgradnji četiri javne garaže stekli svi uslovi da kineska kompanija "Šandong" počne projektovanje i izgradnju četiri javne garaže u Beogradu.

Vesić je to rekao na sastanku sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong", koja je pobedila na tenderu za javno-privatno partnerstvo za izgradnju četiri javne garaže u Beogradu.

"Ugovor o izgradnji četiri javne garaže predstavlja osnov da naši kineski partneri započnu projektovanje garaža u ulicama Vlajkovićevoj, Fruškogorskoj, kao i na Trgu republike", istakao je Vesić.

On je naveo da projektovanje garaža u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici počinje odmah, te da činjenica da je utvrđena trasa metroa, kao i mesto za metro stanicu na Trgu republike, omogućava da se otpočne projektovanje garaže i na tom mestu, prenosi gradska uprava.

On je dodao da je Grad Beograd na osnovu svojih obaveza iz ugovora predao kineskom partneru projekat garaže na Studentskom trgu, izvođački projekat i prijavu radova kako bi izgradnja ove važne garaže mogla da počne što pre.

Vesić je zaključio sastanak porukom kineskom partneru da Beograd željno iščekuje početak radova na izgradnji javnih garaža s obzirom na to da samo u centru grada nedostaje oko pet hiljada parking mesta.

"Izgradnjom ovih javnih garaža ovaj problem će biti umanjen. Pored toga, Grad Beograd samostalno projektuje i sprema se za izgradnju javnih garaža u Skerlićevoj ulici na Vračaru i pored hale 'Pinki' u Zemunu", poručio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track