SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Sednica zakazana za 25. jul
Foto: Beta/Miloš Miškov

početak u 10 časova

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Sednica zakazana za 25. jul

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četrnaestu sednicu Skupštine grada za četvrtak 25. jul, s početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu su Predlog odluke o promeni Statuta Grada Beograda, kao i Predlog izmena Odluke o budžetu Grada Beograda za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, a pred njima će se naći i brojni predlozi odluka za izradu novih planova, među kojima je, između ostalih, za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Važna tačka dnevnog reda biće i Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja.

Odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Ada Ciganlija, Gradsko stambeno, Beograd-put, Javno osvetljenje, Putevi Beograda i Zelenilo - Beograd, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta Sava centra.

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, saopštio je Beoinfo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track