Najnovije vesti

SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA U TOKU: Na dnevnom redu promena Statuta grada
Foto: Beta/Miloš Miškov

početak u 10 časova

SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA U TOKU: Na dnevnom redu promena Statuta grada

Beograd

BEOGRAD - Skupština Beograda razmatraće danas promenu Statuta Grada i rebalans budžeta za 2019. godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljne i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, kao i brojnim predlozima odluka za izradu novih planova, između ostalih i za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Razmatraće se finansiranje troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognute oplodnje, a odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, "Ada Ciganlija", "Gradsko stambeno", "Beograd-put", "Javno osvetljenje", "Putevi Beograd" i "Zelenilo - Beograd", a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta "Sava centra".

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika gradjana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, izmedju ostalog, o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Sednica je počela u 10 časova.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...