Najnovije vesti

VESIĆ: Opština Stari grad će morati da plati sve dugove sportskog centra Milan Gale Muškatirović!
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

Godinama nisu plaćali komunalije

VESIĆ: Opština Stari grad će morati da plati sve dugove sportskog centra Milan Gale Muškatirović!

Beograd

Svi dugovi opštinskog preduzeća SC "Milan Gale Muškatirović" koji nisu plaćeni, moraće da budu izmireni od strane osnivača - opštine Stari Grad, naveo je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Opština Stari Grad ima budžet od 468 miliona dinara, a samo firmi "Kodeks" dali su ove godine 92 miliona, odnosno petinu opštinskog budžeta", objavio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

To što je predsednik opštine Marko Bastać dao Kodeksu, naveo je Vesić, bilo je dovoljno da opština Stari Grad plati skoro sve dugove u SC "Milan Gale Muškatirović", koje je, kaže, Bastać napravio tako što godinama nije plaćao ni struju, ni vodu, ni grejanje.

Zamenik gradonačlenika ističe da će opština dugove morati da plati do poslednjeg dinara i u skladu sa odlukama Grada Beograda.

"Opština Stari Grad moraće da plati i Toplanama, i Vodovodu i EPS-u. Ako oni ne budu hteli da plate, biće im umanjeni transferi Grada za dug, pa će tako dugovi da budu izmireni", naveo je Vesić.

Grad Beograd je u subotu, 3. avgusta, preuzeo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom s kojom je, kako je tada saopšteno, "na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC 'Milan Gale Muškatirović'".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...