RADOJIČIĆ OTVORIO DEČJI VRTIĆ NA PALILULI: U narednom periodu planiramo 17 novih vrtića
Foto: Beoinfo

"Odlični su uslovi, deca su zadovoljna"

RADOJIČIĆ OTVORIO DEČJI VRTIĆ NA PALILULI: U narednom periodu planiramo 17 novih vrtića

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas, u naselju Karaburma, na beogradskoj opštini Palilula, dečji vrtić u sklopu Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Radojičić je kazao da je Osnovna škola "Jovan Cvijić" treća u kojoj je zbog broja đaka bilo prostora da se otvori vrtić, koji u ovom momentu pohađa 60-oro dece.

"Za rekonstrukciju prostorija Grad Beograd je odvojio osam miliona dinara. Odlični su uslovi, deca su zadovoljna. Pre tri godine deset hiljada dece je čekalo na mesto u vrtićima, a sada oko 2.300 mališana", istakao je Radojičić.

On je dodao da je u ovoj godini uloženo 350 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića na teritoriji grada Beograda.

"U narednom periodu planiramo 17 novih vrtića montažnog tipa i nadamo se da ćemo obezbediti još 2.000 mesta kako ne bi bilo lista čekanja", rekao je gradonačelnik Beograda.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je gradonačelniku za izdvojena i uložena sredstva kako bi se deci obezbedio adekvatan boravak.

"Briga o najmlađim sugrađanima je na vrhu prioriteta. Mi smo kao opština dobili transfer sredstava i odvojeno je 60 miliona dinara za rekonstrukciju vrtića, kao i 80 miliona dinara za rekonstrukciju škola", naveo je Jovičić.

Predškolska ustanova - vrtić u okviru Osnovne škole "Jovan Cvijić" ima 80 mesta.

Pored gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, bio je prisutan i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track