Najnovije vesti

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA OČIŠĆEN DEO PRIOBALjA SAVE, AKCIJI SE PRIDRUŽIO VELIKI BROJ GRAĐANA
Foto: Opština Savski Venac

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA OČIŠĆEN DEO PRIOBALjA SAVE, AKCIJI SE PRIDRUŽIO VELIKI BROJ GRAĐANA

Beograd

Opština Savski venac i JVP „Srbijavode“ organizovali su zajedničku akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save „Za lepši i čistiji Savski venac“, kojoj se pridružio i veliki broj građana sa teritorije opštine.

foto: Opština Savski Venac

Na čelu sa predsednicom Opštine Savski venac Irenom Vujović i direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, učesnici akcije su čistili obalu od Čukaričkog rukavca ( deo ispod mosta na Adi), sve do mosta Gazela.

foto: Opština Savski Venac

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović izrazila je zadovoljstvo jer se veliki broj sugrađana i javnih komunalnih preduzeća uključilo u akciju.

foto: Opština Savski Venac

- Zahvaljujem preduzeću Srbijavode, kao i javnim komunalnim preduzećima što su podržali inicijativu Opštine i njenih građana da se uredi ovaj potez. Veliki odziv građana je potvrda da žele da imaju čistu i uređenu opštinu, a mi ćemo nastaviti da ulažemo napore da im obezbedimo kvalitetne uslove za život jer nam je cilj da mesto na kom živimo i radimo bude čisto, zdravo i lepo. Ovom akcijom želimo da podignemo svest građana o očuvanju životne sredine, da apelujemo na ljude da brinu o svom gradu podjednako kao i o svom domu jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo Savski venac lepšim i čistijim mestom za život- kaže Irena Vujović.

foto: Opština Savski Venac

Direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović smatra da je ova akcija još jedan u nizu dobrih primera odlične saradnje između grada i republičkih organa, pokazatelj da vodimo računa o glavnom gradu i rekama kako bismo ih učinili lepšim i čistijim.

foto: Opština Savski Venac

- Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte- kaže Puzović.

Puzović napominje da će ovakve akcije postati tradicija i poziva građane da, zajedničkim naporima, priobalja naših reka učinimo čistim i urednim kako bismo svakodnevno mogli da uživamo u njima.

Nekoliko desetina kamiona uključeno je u odvoženje sakupljenog otpada, kabastog smeća i rastinja. Pored podrške JKP "Zelenilo Beograd", na čelu sa direktorom Slobodanom Stanojevićem, JKP "Gradska čistoća", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivrednih preduzeća JVP "Beogradvode" i "Galovica", u akciju su se uključili funkcioneri i zaposleni u Upravi opštine, javne ličnosti i sportisti.

(Opština Savski Venac)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...