KRALJEVAČKE ŠKOLE UNIŠTIO RAZORNI ZEMLJOTRES: Rekonstrukcija fasada vredna 12 miliona dinara (FOTO)
Foto: J.S.

pre 9 godina

KRALJEVAČKE ŠKOLE UNIŠTIO RAZORNI ZEMLJOTRES: Rekonstrukcija fasada vredna 12 miliona dinara (FOTO)

Srbija -

Na zgradi Gimnazije i Ekonomske škole u Kraljevu u toku je rekonstrukcija oronule fasade, oštećene u zemljotresu koji je pre devet godina zadesio grad na Ibru, a za ovu namenu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo je sedam, a kraljevačka lokalna samouprava pet miliona dinara.

Na obližnjoj Elektrosaobraćajno - tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u toku su radovi na unapređenju energetske efikasnosti koji osim građevinskih podrazumevaju i radove na zameni stolarije. Ministarstvo rudarstva i energetike je za ove radove obezbedilo 13,5 miliona dinara, dok je grad Kraljevo iz budžeta izdvojio 5,9 miliona dinara.

– Zajedno sa Ministarstvima u Vladi Srbije izdvajamo značajna sredstva za rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola. Prošle godine završili smo rekonstrukciju zgrade Mašinske tehničke škole „14. oktobar“ u koju je uloženo 60 miliona dinara, od kojih je 90 odsto obezbedilo Ministarstvo prosvete, kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude proteklo prema planu i utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije na početku drugog polugodišta tekuće školske godine sve tri srednje škole dočekaće svoje đake u potpuno novom, osveženom ruhu.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track