Najnovije vesti

VESIĆ RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA VIDIKOVCA: Obnova fasada na 6 zgrada u ulici Vidikovački venac
Foto: Printscreen/Facebook Goran Vesić

Rekonstrukcija

VESIĆ RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA VIDIKOVCA: Obnova fasada na 6 zgrada u ulici Vidikovački venac

Beograd
13:48h

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je sa građanima dela rakovičkog naselja Vidikovac i najavio rekonstrukciju fasada na šest stambenih zgrada u ulici Vidikovački venac, od kojih je obnova jedne već počela.

- Konačno uspevamo da dovedemo zgrade u red, ne samo ovde već u čitavom gradu kako bi konačno postao bolje mesto za život. Na ovim zgradama se vidi koliko su propale poslednjih decenija. Šest stambenih zgrada će tokom ove godine biti rekonstruisane, a radovi na jednoj već su počeli - rekao je Vesić. U ovom delu grada se, kaže, radi jedno dečje igralište, a biće urađeno još jedno, kao i još jedan park.

foto: Printscreen/Facebook Goran Vesić

Građani su se tokom razgovora požalili i na komunalni nered oko Vidikovačke pijace, a Vesić im je rekao da komunalna milicija i opštinska inspekcija zajednički pokušavaju da suzbiju nelegalnu prodaju na toj pijaci, kao i da će ona biti rekonstruisana. - Tokom ove godine ćemo početi da radimo projekat rekonstrukcije Vidikovačke pijace, a sa radovima ćemo početi verovatno za dve godine - rekao je Vesić.

Naveo je da će Vidikovačka pijaca biti moderna, neće biti zatvorena kao Palilulska, ali će biti pokrivena, potpuno drugačija nego sada i imaće sve uslove koje treba da ima jedna pijaca. Građani su postavljali pitanja u vezi sa javnim prevozom, legalizacijom, uređenjem zelenih površina, ali i postavljanjem dodatnih kontejnera jer ih, kako su ukazali zameniku gradonačelnika, nema dovoljno.

foto: Printscreen/Facebook Goran Vesić

- Nešto od toga može da se reši brže, nešto će trajati, ali ono što je najvažnije to je da pričamo sa ljudima o problemima koje imaju, da vide da imaju mogućnost da razgovaraju i sa predstavnicima grada, i opštine i javnih preduzeća i da pokušavamo da rešimo probleme - rekao je Vesić.

Građani su se požalili i na problem nepropisnog parkiranja i nedovoljnog broja parking mesta, a izrazili su i želju da se napravi autobusko stajalište na Ibarskoj magistrali nedaleko od ovog dela Vidikovca.  Kako je rečeno, te stvari će u narednom periodu biti predmet provera kako bi se videlo da li građanima može da se izađe u susret. 

foto: Printscreen/Facebook Goran Vesić

- Veći deo problema kroz razgovor možemo da rešimo i zato su ovi razgovori važni. Politika je svaka dobra ako rešava probleme ljudi i ako je dobra za ljude, a dobra je za ljude ako se njihov život svakodnevno menja nabolje", istakao je Vesić. Podsetio da je ovo samo jedno u nizu rakovičkih naselja koje zajedno sa saradnicima obilazi, te da je tako u čitavom gradu i da će i ubuduće razgovorati sa građanima.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...