U Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ nova generacija đaka prvaka danas je u dvorištu škole zasadila drvo generacije.
Foto: GO Rakovica

U Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ nova generacija đaka prvaka danas je u dvorištu škole zasadila drvo generacije.

Beograd -

U Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ nova generacija đaka prvaka danas je u dvorištu škole zasadila drvo generacije. Stablo platana obezbedilo je JКP „Zelenilo Beograd“, a događaju su prisustvovali član Veća Grada Beograda Dragomir Petronijević, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Кocić, član Veća GO Rakovica Snežana Predojević, pomoćnica predsednika Mirjana Guteša i direktorka škole Snežana Pavlović.

foto: GO Rakovica

Drvo generacije je projekat Grada Beograda, a škole u Rakovici su prve koje učestvuju u akciji, gde će svaka naredna generacija đaka prvaka saditi stablo i održavati ga tokom školovanja. Prvaci koji su učestovali u akciji sadnje na poklon su dobili školski pribor.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao da će u okviru projekta „Drvo generacije“ u svim beogradskim školama biti posađeno drvo o kojem će prvaci brinuti i tako imati permanentnu edukaciju o ekologiji.

„Važno je da najmlađe naučimo da čuvaju životnu sredinu. Ovo drvo će pustiti korenje, što je i simbolika, jer je naš cilj da mladi ostanu u našem gradu i našoj zemlji, i nastave da je razvijaju. Sigurno je i to da će ekološki biti bolje edukovani od nas, jer ovakvih akcija nije bilo kada smo mi bili mladi“, istakao je Petronijević.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Кocić je naveo da u ovoj opštini ima osam osnovnih škola, te da je u školi „Branko Ćopić” započeta akcija u ovoj opštini.

foto: GO Rakovica

„Nastavićemo sa ovom akcijom i nadamo se da će naši prvaci gajiti drvo, a da će u njegovom hladu uživati naredne generacije“, rekao je Кocić.

Direktorka škole Snežana Pavlović rekla je da je ovo veoma lep događaj u kome deca uživaju.

„Mališani u školskom dvorištu provode mnogo vremena i mi ih učimo da treba da ulepšaju svoju sredinu i čuvaju je. Ovo je i poziv sugrađanima da treba da čuvaju i neguju svoju sredinu, jer ako svako posadi barem jedno stablo ili cvet, biće nam lepše“, zakljuila je Snežana Pavlović.

foto: GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track