BEOGRAĐANI, SVE ZELENE PIJACE RADE OD SUTRA Samo ove dve biće otvorene sledećeg utorka! Prodavnice od danas i do 18 sati
Foto: Tanjug / Rade Prelić

OD 7 DO 15

BEOGRAĐANI, SVE ZELENE PIJACE RADE OD SUTRA Samo ove dve biće otvorene sledećeg utorka! Prodavnice od danas i do 18 sati

Beograd -

Pijace će, prema odluci Vlade Srbije, raditi svakim danom osim ponedeljka i onih dana kada je na snazi celodnevni policijski čas

BEOGRAD - Sve beogradske pijace koje se nalaze na otvorenom prostoru, a nalaze se u sistemu JKP Gradske pijace, počinju da rade od srede, 22. aprila, u periodu od 7 do 15.

Pijace će, prema odluci Vlade Srbije, raditi svakim danom osim ponedeljka i onih dana kada je na snazi celodnevni policijski čas. Pijace koje se nalaze u zatvorenom prostoru, kao što su pijaca "Palilula" i TC Novi Beograd, počeće da rade idućeg utorka, 28. aprila.

U saopštenju se dodaje da je JKP "Gradske pijace preduzelo sve mere zaštite u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa kovid-19.

Sve mlečne hale, pijačni platoi i oprema očišćeni su sredstvima za dezinfekciju, napravljena su propisana rastojanja između zakupaca i postavljene su zaštitne folije kako bi bilo ograničeno biranje proizvoda sa beogradskih pijaca. Svi zakupci na pijacama su u obavezi da nose lična zaštitna sredstva za lice i ruke. Na pijacama će biti obezbeđeni vidno obeleženi posebni ulazi i izlazi, a zaposleni iz JKP "Gradske pijace“ kontrolisaće cirkulaciju kupaca.

"Ovim putem, još jednom molimo sve naše sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se strogo pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije, da drže socijalnu distancu prilikom obavljanja kupovine, a sve u cilju suzbijanja širenja korona virusa, kao i omogućavanja daljeg rada beogradskih pijaca, kaže se u saopštenju.

Duže radno vreme prodavnica

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije usvojena odluka o novom radnom vremenu prodajnih objekata i zelenih pijaca na otvorenom na teritoriji grada Beograda. – Prodavnice će moći da organizuju svoj rad tako što će biti otvorene maksimalno do 18 časova, dok će pijace na otvorenom moći da rade od 7 do 15 časova. U svim prodajnim objektima i pijacama na otvorenom obavezno je korišćenje zaštitne opreme i držanje socijalne distance između kupaca i prodavaca, kao i preduzimanje mera svakodnevne dezinfekcije objekata i radnih površina – istakao je Nikodijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track