Najnovije vesti

BEZ OVE 2 POTVRDE U VRTIĆ NEĆETE MOĆI NI DA PRIVIRITE: U ponedeljak će vam progledati kroz prste, ali u utorak ne!
Foto: Shutterstock

Uoči početka rada u vrtićima u ponedeljak 11. maja

BEZ OVE 2 POTVRDE U VRTIĆ NEĆETE MOĆI NI DA PRIVIRITE: U ponedeljak će vam progledati kroz prste, ali u utorak ne!

Beograd

BEOGRAD - Uoči početka rada u vrtićima i predškolskim ustanovama u ponedeljak 11. maja, za decu čiji roditelji posao obavljaju iz sedišta delatnosti, a ne više od kuće, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da se u prvom krugu za vrtiće prijavilo oko 13.000 dece, ali da je važno da se ispoštuju preporuke o dve potvrde koje treba doneti.

"Prva potvrda je od izabranog pedijatra da je dete zdravo i to nije ništa novo, jer svaki put kada dete odsustvuje duže od pet dana, roditelj mora da donese tu potvrdu", rekao je Gak za RTS, navodeći da bez te potvrde vrtići neće moći da primaju decu.

Druga potvrda, kako kaže, odnosi se na to da je roditelj angažovan i da mora da obavlja posao u sedištu svoje firme, odnosno ne više od kuće.

"Na gradskom kriznom štabu smo raspravljali o tome i moj stav je bio da budemo fleksibilni, a to znači da ukoliko neki od roditelja nije mogao da pribavi potvrdu baš za ponedeljak, dete će biti primljeno ali će se instistirati da najkasnije u utorak roditelj tu potvrdu dostavi", objasnio je Gak.

On je naveo da neće biti otvoreni samo oni vrtići gde nema prijavljene dece.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...