VESIĆ: Park sećanja na žrtve korone i hrabru borbu
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: Park sećanja na žrtve korone i hrabru borbu

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će po okončanju epidemije korona virusa u Beogradu biti napravljen park sećanja na sve žrtve ove zarazne bolesti kao i na one koji su se hrabro borili protiv nje.

"U nekom od postojećih parkova napravićemo spomen-šumu u kojoj će biti posađeno onoliko stabala koliko je bilo žrtava korona virusa u Srbiji", rekao je Vesić za TV Pink.

Na taj način, kako je naveo, bilo bi sačuvano sećanje na sve ljude koji su stradali kao i na herojsku borbu koju je vodila država i koju su vodile desetine hiljada muškaraca i žena u zdravstvenom sistemu, policiji, vojsci, komunalnim službama i na sva ona dobra dela koja su građani činili.

"Sećali bismo se ovog vremena kada smo nažalost imali žrtve, ali smo zahvaljujući ozbiljnom pristupu države, spasili hiljade života i uspeli da budemo država sa mnogo manje žrtava", rekao je Vesić.

"Kada bude proglašen kraj epidemije, tada ćemo moći da vidimo šta se tačno dešavalo i tada će biti divna prilika da se setimo svih zrztava i onih hrabrih ljudi koji su se borili da žrtava bude što manje", zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track