GORAN VESIĆ: Savski trg biće najveći pešački trg u Beogradu
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda

GORAN VESIĆ: Savski trg biće najveći pešački trg u Beogradu

Beograd -

Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je sinoć da će rekonstrukcijom Savskog trga biti potpuno promenjen način na koji će taj deo Beograda funkcionisati.

"Tu se pravi najveći pešački trg u Beogradu. Površina će biti oko 12.000 metara kvadratnih, a po obodima će ići tramvajski, autobuski i automobilski saobraćaj", rekao je Vesić za TV Pink.

On je rekao da je pušten deo za automobilski i autobuski saobraćaj, kao i za tramvajski iz pravca Karađorđeve ka Nemanjinoj.

"Tako da sada kada dolazite sa Starog tramvajskog mosta možete da skrenete desno, što nije bilo moguće do danas, i da bez problema idete prema Nemanjinoj. Krenuli su ponovo i tramvaji 6, 7, 9 i 14 i obnovljena je tramvajska linija 12", istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec do dva dana će biti pušten tramvajski saobraćaj iz pravca Savske ka Nemanjinoj, kao i automobilski saobraćaj, saopštio je Beoinfo.

Prvo će, kako je objasnio, narednih dana, krenuti autobuski saobraćaj, a po završetku izmeštanja kanalizacione crpne stanice, saobraćaj će ići po obodima.

"U sredini će biti najveći prešački trg u Beogradu, tu se uskoro sadi i novih 250 stabala, a u sredini će biti spomenik Stefanu Nemanji, visine 23 metra. On se podiže na predlog predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Vesić.

Taj kraj će sa iseljenjem autobuske stanice i renoviranom železničkom stanicom dobiti potpuno drugačiji izgled, zaključio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja