Najnovije vesti

SAVSKI TRG IZGLEDAĆE GRANDIOZNO: Radovi počinju u narednih 7 dana i traju do Sretenja! Pogledajte kako će sve to izgledati na kraju! (FOTO)
Foto: Beoinfo

ulepšava se centar beograda nadomak savamale

SAVSKI TRG IZGLEDAĆE GRANDIOZNO: Radovi počinju u narednih 7 dana i traju do Sretenja! Pogledajte kako će sve to izgledati na kraju! (FOTO)

Beograd

Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini će biti pešačka zona

BEOGRAD - Radovi na Savskom trgu će početi u narednih sedam dana, dok su pripremni radovi uz uklanjanje bespravnih objekata već u toku, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je najavio da će među prvim radovima biti izmeštanje crpne stanice koja će se nalaziti kod Spomen-obeležja žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine.

1 / 5 Foto: Beoinfo

- Trg će biti kružnog oblika, saobraćaj će se kretati tokovima, a u sredini će biti pešačka zona. Počećemo i sa rekonstrukcijom fasade i krova zgrade Stare železničke stanice, koja će u budućnosti biti muzej i ispred koje će biti postavljen spomenik velikom županu Stefanu Nemanji - najavio je Vesić. Prema njegovim rečima, radovi će biti završeni do praznika Sretenje sledeće godine i sa ovim trgom Beograd će dobiti, pored Trga republike, još jedan veliki pešački trg.

foto: Beoinfo

– Za vozače je važno da saobraćaj neće biti potpuno zaustavljen jer će se prvo raditi kružni tokovi, da bi se po puštanju saobraćaja zatvarao centralni deo koji će biti pešačka zona. U isto vreme radimo i Bulevar Vudroa Vilsona, koji ima četiri trake i ide paralelno sa Savskom ulicom, završeno je dve trećine ove ulice, a u narednih nekoliko dana biće završena veza koja će poslužiti građanima da se automobilima prebace iz Savske ulice prema ovom bulevaru. Ova veza će pomoći da se potpuno zaobiđe Savski trg i da se od Palate pravde dođe do reke - objasnio je zamenik gradonačelnika.

foto: Beoinfo

On je precizirao da će do februara biti gotov Savski trg i rekonstruisana Savska ulica, kao i da će Bulevar Vurdoa Vilsona raditi u punom kapacitetu, što će stvoriti uslove da se započne sa rekonstrukcijom Ulice kneza Miloša.

(Kurir.rs/Beoinfo/Studio B)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...