Zakupac sa pijace Bajloni: Stojimo za tezgom ceo dan da prehranimo porodice i mnogo nam znači što zakup tezge ne plaćamo
Foto: Zorana Jevtić

JKP “Gradske pijace” odlučio - april bez naplate, mart umanjen

Zakupac sa pijace Bajloni: Stojimo za tezgom ceo dan da prehranimo porodice i mnogo nam znači što zakup tezge ne plaćamo

Beograd -

Dete moje, pijaca je pijaca, ovo povrće i voće koje ovde imaš nigde ga nećeš naći

„Težak je ovaj naš posao, od jutra do mraka na tezgi, obrađujemo zemlju, sadimo sejemo. Ali zato domaće možeš da nađeš samo na pijaci. Prodavci stoje ceo dan za tezgom da zarade za porodicu. Puno nam znači što zakup tezge ne plaćamo, to nam je mnogo pomoglo, zahvaljujemo se “Gradskim pijacama”, kaže za Kurir zakupac sa pijace Bajloni, komentarišući odluku JKP “Gradske pijace” da umanje iznos za zakupnine lokala.

Tako je račun za mart umanjen svim zakupcima lokala na pijacama koje su prestale da rade 22. marta proporcijalano sa neradnim danima i to sa rokom plaćanja obaveze do 20. u mesecu za prethodni mesec, dok je april bez naplate zakupnine svim zakupcima koji nisu radili, iako su pijace počele da rade u punom kapacitetu pre isteka punog meseca. Time je ovo preduzeće, ne samo tokom vanrednog stanja pokazalo spremost da pomogne zakupcima, već je i kroz mesečne račune pomoglo da lakše finansijski premoste ovaj težak period. Na inicijativu JKP „Gradskih pijaca“ tokom vanrednog stanja pokrenut je drugačiji način snabdevanja stanovništva, a osnovni cilj bio je da zakupci ne budu na gubitku, a da građani i dalje imaju svoje sveže i zdrave namirnice poljoprivrednih proizvođača.

Naša sagovornica sa pijace Bajloni ističe i da im posebno znači to što su “Gradkse pijace” pokazale brigu i odgovornost za svoje zakupce.

Cela moja porodica angažovana je na proizvodnji povrća, svi radimo u bašti. Moj suprug i ja smo na pijaci pune 53 godine. Znate li da ja znam više ljudi u Beogradu, nego u selu gde živim, taj svakodnevni kontakt se ne prekida tako lako! Ko zna koliko je generacija othranila ova moja tezga. Dete moje, pijaca je pijaca, ovo povrće i voće koje ovde imaš nigde ga nećeš naći – kaže ona.

Još jedna pogodnost za zakupce, jesu čak za 20% manji aprilski računi zakupcima koji su radili u skladu sa merama tokom vanrednog stanja i ukoliko su izmirili sva prethodna dugovanja do 30. juna i to bez obračunate zakonske zatezne kamate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track