VUČIĆ PROTIV SEČE ŠUME U KOŠUTNJAKU! Nemam nikakvu rezervu po tom pitanju, videćemo ko je napravio grešku
Foto: Tanjug Printscreen

podrška kurirovoj akciji

VUČIĆ PROTIV SEČE ŠUME U KOŠUTNJAKU! Nemam nikakvu rezervu po tom pitanju, videćemo ko je napravio grešku

Beograd -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se protivi seči šume u Košutnjaku, kao i da će biti ispitano ko je napravio grešku po tom pitanju.

"Nemam problem da se izjasnim i kažem da sam protiv sečenja šume u Košutnjaku i nemam nikakvu rezervu po tom pitanju. Videćemo ko je napravio grešku i rešiti, ali nema problem da to podržim", izjavio je Vučić.

Inače, predsednik Srbije podržao je ranije inicijativu Kurira i zahteve građana da se spreči uništavanje oko 30 hektara šume i zelenih površina na Košutnjaku zarad izgradnje oko 600.000 kvadrata stambeno-poslovnog kompleksa.

Kurir je na ovu opasnu nameru investitora „Avala studios“ nedeljama upozoravao, a brojni aktivisti, predstavnici ekoloških udruženja i borci za zaštitu životne sredine ukazivali su da će uklanjanje šumskih i drugih zelenih površina povećati zagađenje vazduha, pojačati efekat toplotnog ostrva, ali i dehumanizovati prostor, kao i da će doći do opterećenja u saobraćaju u tom delu grada koji mnogi smatraju „plućima Beograda“!

"Naravno da sam protiv seče šume u Košutnjaku. Kome normalnom može pasti na pamet da udari na oazu Beograda?! Za proteklih osam godina, koliko je SNS na vlasti, borili smo se za pošumljavanje, a ne uništavanje šuma. Košutnjak su pluća Beograda i ne bismo smeli da dopustimo da budu žrtvovana zbog nečijih ličnih interesa", rekao je predsednik za Kurir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track