OTVORENO IZDVOJENO ODELJENJE U BUSIJAMA Đorđević: Roditelji će više vremena provoditi s decom
Foto: Printscreen RTS

OŠ BRANKO RADIČEVIĆ

OTVORENO IZDVOJENO ODELJENJE U BUSIJAMA Đorđević: Roditelji će više vremena provoditi s decom

Beograd -

Briga o porodicama, kroz otvaranje novih škola izuzetno je važan korak u vremenu sve češćih dnevnih migracija, kada zbog obavljanja poslova roditelji moraju da putuju sa jednog na drugi kraj grada, kao i đaci radi pohađanja škole, kazao je danas ministar rada Zoran Đorđević.

On je rekao da da otvaranje izdvojenog odeljenja OŠ "Branko Radičević" iz Batajnice u Busijama značajno štedi vreme stanovnicima ovog dela grada.

Oni će to vreme moći da iskoriste na kvalitetan način u okviru porodice, poručio je Đorđević na svečanom otvaranju novoizgrađenog objekta, saopštilo je ministarstvo.

Prema rečima ministra, organizovanje izdvojenog odeljenja olakšaće deci pohađanje nastave a roditeljima uslove rada.

"Učenici koji će pohađati nastavu u ovom školskom objektu do sada su nastavu pohađali u Batajnici i Ugrinovcima. Zahvaljujući otvaranju ovog objekta roditelji će moći više vremena da provode sa decom, što je izuzetno značajno za njihovo odrastanje. Resor kojim rukovodim, sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića, aktivno se zalaže za unapređenje položaja dece i roditelja, što će nastaviti i u narednom periodu", naveo je ministar.

Saradnja svih članova društva neophodna je radi obezbeđivanja bezbrižnog detinjstva deci uz poštovanje njihovih prava, zaključio je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track