VESIĆ SA ČELNICIMA OPŠTINE VOŽDOVAC O PROJEKTIMA: U planu rekonstrukcija Crnotravske i Save Maškovića
Foto: Printscreen

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ SA ČELNICIMA OPŠTINE VOŽDOVAC O PROJEKTIMA: U planu rekonstrukcija Crnotravske i Save Maškovića

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas, sa saradnicima, opštinu Voždovac i najavio da će na toj opštini biti urađeno više projekata, među kojima je i rekonstrukcija ulica Crnotravska i Save Maškovića.

Naveo je da je juče potpisan ugovor sa izvođačima za rekonstrukciju tih ulica koje se, podsetio je, nalaze na Banjici i saobraćajno su veoma problematične, jer predstavljaju "saobraćajni čep" u bilo koje doba dana, a ne samo u špicu, kao što je do skora bio slučaj.

Zato će, istakao je, te ulice biti rekonstruisane i pretvorene u saobraćajnice sa četiri trake čime će se, dodao je, omogućiti da građani mogu komfornije da ih koriste. Vesić je podsetio da je Voždovac jedna od najvećih opština na teritoriji Beograda, koja ima više od 200.000 stanovnika.

"Veća je od nekih evropskih država i zato je za nas posebno važna. Opština Voždovac je specifična po tome što ima različite delove, od čisto ruralnih do veoma urbanih, tako da njeni građani imaju različite potrebe i zato ovde sa pažnjom treba pristupiti onome što se radi", rekao je Vesić.

Podsetio je da je završen jelezovački kolektor koji je veoma značajan jer bez završetka tih radova nije bilo moguće da se priključe čitavi delovi Voždovca na kanalizaciju.

Najavio je da će tokom narednih meseci biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Jajincima čime će, dodao je, sigurno nekoliko desetina hiljada ljudi koji žive na tom prostoru biti priključeno na kanalizaciju ili će konačno dobiti kanalizaciju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track