Gimnazija „Patrijarh Pavle“ danas je na poklon dobila šahovski sto, figure i šahovski sat
Foto: Gradska opština Rakovica

Gimnazija „Patrijarh Pavle“ danas je na poklon dobila šahovski sto, figure i šahovski sat

Beograd -

Gimnazija „Patrijarh Pavle“ danas je na poklon dobila šahovski sto, figure i šahovski sat. Na molbu velikog broja učenika ove škole koji igraju šah donaciju je obezbedilo Javno preduzeće „Poslovni centar Rakovica“.

foto: Gradska opština Rakovica

Ovu školu su tim povodom danas posetili predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i v.d. direktora JP „Poslovni centar Rakovica“ Dušica. Oni su zajedno sa direktorom Jasminom Nikolovskim obišli prostorije ove škole, kao i biblioteku gde je šahovski sto postavljen.

foto: Gradska opština Rakovica

Čast da odigra prvu partiju na novom šahovskom stolu pripala je jednom od najboljih šahista ove gimnazije, mladom Aleksi Petroviću, kome je prvi protivnik bio predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić.

Meč je odigran pod budnim okom nastavnice Maje Đorđević koja vodi šahovsku sekciju za koju u školi vlada sve veće interesovanje, posebno kod devojčica.

foto: Gradska opština Rakovica

Aleksa je prikazao raskošan talenat i strpljenje gde je na meču pobedio predsednika Opštine Rakovica. Kako je sam rekao, o šahu uči najviše putem interneta, jutjuba i društvenih mreža, dok mu je idol legendarni Bobi Fišer.

Direktor Jasmin Nikolovski zahvalio se na donaciji, kao i na odličnoj saradnji koju ova gimnazija ima sa Gradskom opštinom Rakovica i Javnim preduzećem „Poslovni centar Rakovica“.

(Foto: Gradska opština Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track