KOVID BOLNICA U BATAJNICI PRVA BOLNICA BUDUĆNOSTI Prostiraće se na više od 22.000 kvadratnih metara, imaće 1.000 bolničkih kreveta
Foto: Printscreen Pink

na panel diskusiji Bolnice spremne za budućnost

KOVID BOLNICA U BATAJNICI PRVA BOLNICA BUDUĆNOSTI Prostiraće se na više od 22.000 kvadratnih metara, imaće 1.000 bolničkih kreveta

Beograd -

Kovid bolnica koja se gradi u Batajnici biće prva "bolnica budućnosti", a u njoj će biti omogućena kompletna dijagnostika za svakog pacijenta kome bude bila potrebna zdravstvena nega, rečeno je danas na panel diskusiji "Bolnice spremne za budućnost".

Kako je ranije najavljeno, ta bolnica trebalo bi da bude završena do 1. decembra, a pored te zdravstvene ustanove, po istom modelu gradi se i kovid bolnica u Kruševcu.

Miloš Zečević iz kompanije koja gradi bolnicu u Batajnici, kaže da ona predstavlja sam tehnološki maksimum, kako same kompanije, tako i države.

"Imaćemo pravu bolnicu budućnosti u kratkom roku", rekao je Zečević i dodao da će se objekat prostirati na više od 22.000 kvadratnih metara prostora i imaće 1.000 bolničkih kreveta, od čega 200 u intenzivnoj nezi.

Naveo je da je veliki uspeh i za tu firmu i za državu da u tako kratkom roku od četiri meseca imamo najsavremeniju bolnicu, koja će moći da zadovolji sve medicinske aspekte.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja