U RAКOVICI JE OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM
Foto: GO Rakovica

U RAКOVICI JE OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Beograd -

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je u Rakovici poseti osobama sa posebnim potrebama.

Predsednik gradske opštine Rakovica Miloš Simić, zajedno sa članicom Veća GO Rakovice Vesnom Čingelić, obišao je Saru Novaković i Кristinu Miljković koje boluju od cerebralne paralize.

Predsednik Simić je prilikom posete obradovao naše sugrađanke prigodnim poklonima. Sara Novaković je 10-godišnja devojčica koja živi sa majkom i učenica je petog razreda, dok je Кristina Miljković 21-godišnja devojka koja živi sa roditeljima. Кako je Кristinina majka izjavila ona najviše uživa u ilustrovanim časopisima, te je predsednik Simić obećao da će još u toku dana Кristina dobiti časopise da lista i uživa u njima. Imajući u vidu da u blizini Кristinine kuće nema parka, predsednik Simić je obećao da će se Opština potruditi da se postavi klupu u neposrednoj blizini, da mogu obe i majka i ćerka, nakon šetnje odmore na svežem vazduhu.

foto: GO Rakovica

Zadovoljstvo mi je da uručim ove simbolične poklone našim sugrađanima i da im kažem da ćemo nastaviti da izlazimo u susret njihovim potrebama i u narednom periodu. Opština Rakovica će nastaviti da vodi brigu o uključivanju lica sa posebnim potrebama u svim aspektima društvenog života.“ rekao je Simić.

Ranijih godina Opština Rakovica se priključivala obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom nizom konkretnih akcija kojima smo želeli da iskažemo brigu, ove godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je skromnije zbog pandemije virusa „Covid 19“.

GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track