Novogodišnji humanitarni bazar 18. decembra na „Đeram” pijaci
Foto: GO Zvezdara

Novogodišnji humanitarni bazar 18. decembra na „Đeram” pijaci

Beograd -

Nastavljajući tradiciju organizovanja novogodišnjih humanitarnih bazara, Volonterski servis Gradske opštine Zvezdara u petak 18. decembra od 10 do 14 časova na „Đeram” pijaci organizuje prodaju predmeta nastalih na kreativnim radionicama.

Pored Volonterskog servisa Zvezdare, na Bazaru učestvuju i socijalni partneri, saradnici i kreativni pojedinci sa kojima Servis sarađuje:: Udruženje roditelja MNRO Zvezdara, HHU „Hleb života” i Udruženje „Dve moje zlatne ruke”.

Deo prihoda je namenjen pomoći trogodišnjem dečaku Jasminu koji živi sa nezaposlenom majkom Elvirom i od rođenja boluje od cerebralne paralize, epilepsije i ima niz razvojnih problema. Po završetku Bazara, volonterke će uručiti majci Elviri kupljene namirnice, pelene, voće i slatkiše za malog Jasmina kao i prikupljenu odeću i obuću.

GO Zvezdara
foto: GO Zvezdara

Budući da su predpraznični dani vreme darivanja, pozivamo sve sugrađane da podrže ovu akciju na taj način što će kupiti na Bazaru ručno izrađene unikatne predmete: novogodišnje čestitke i ukrase, bukmarkere, magnete, nakit, kutije od drveta, kape, novogodišnje maske i one od tekstila koje višekratno nosimo kao zaštitu u periodu epidemije...

Na Bazaru će građanima biti dostupni i flajeri sa preporukama kao psihosocijalnom podrškom u vreme korone i informacijama o programima podrške Volonterskog servisa Zvezdare tokom cele godine. Građanima će za dodatne informacije o aktivnom programu rada biti dostupni/e volonteri/ke Servisa.

Novogodišnji humanitarni bazar će posetiti i zaposleni i predstavnici rukovodstva Gradske opštine Zvezdara.

Bazar je podržalo JP „Gradske pijace” ustupanjem na korišćenje dve tezge bez nadoknade za realizaciju ove aktivnosti.

GO Zvezdara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track