Najnovije vesti

VESIĆ: Gradićemo veliki olimpijski bazen na Vračaru
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: Gradićemo veliki olimpijski bazen na Vračaru

Beograd

BEOGRAD - Na Vračaru će biti izgrađen veliki olimpijski bazen koji će građani moći da koriste već sledećeg leta, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je to bila i želja građana koju su iskazali u anketi o tome šta treba da se gradi u njihovoj opštini.

"Opredelili smo lokaciju koja se nalazi na 63 ara u Južnom bulevaru 69. Pored toga biće napravljena i jedna multifunkcionalna hala za više sportova, što će omogućiti građanima Vračara, pogotovo onim najmlađima da, pored otvorenog i zatvorenog bazena, koriste i salu gde će moći da treniraju i mnoge druge sportove", rekao je Vesić.

Istakao je da posle toga sledi rekonstrukcija zgrade Sportsko-rekreativnog obrazovnog centra "Milan Sandić", kada deo aktivnosti bude tamo prebačen.

"Mi u ovom trenutku, kao Grad Beograd, projektujemo novi olimpijski bazen i novu multifunkcionalnu dvoranu. Kada završimo projektivanje do kraja ove godine, Grad će obezbediti sredstva da sledeće godine raspišemo tender i počnemo da gradimo nov olimpijski bazen", rekao je Vesić za Studio B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da će građani već sledećeg leta imati olimpijski bazen u kome će moći da uživaju. Bazen će, kaže, biti i zatvoren, tako da će tu moći da se igraju vaterpolo utakmice i održavaju takmičenja.

Vesić je rekao da je do sada u Sportski centar "Vračar" uloženo oko 15 miliona dinara, gde je zamenjena stolarija, a da je u planu da se rekonstruiše cela zgrada. Najavio je da Grad Beograd pokreće jedan pilot projekat, a to su besplatne škole sporta.

"Zakupljujemo školske dvorane, dodatno plaćamo nastavnike fizičkog vaspitanja - studente DIF-a i organizujemo besplatne škole odbojke, košarke i rukometa. Nadam se da ćemo uspeti da ovo proširimo i na sve gradske opštine. Roditeljima ćemo pomoći da uštede tako što ćemo svakom detetu, bez obzira na materijalno stanje roditelja, omogućiti da se bavi sportom", rekao je Vesić, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...