VESIĆ IMA NAJNOVIJE PODATKE: Četvrtina odraslog stanovništva već pelcovana, slede i novi punktovi da niko ne ostane bez vakcine!
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ IMA NAJNOVIJE PODATKE: Četvrtina odraslog stanovništva već pelcovana, slede i novi punktovi da niko ne ostane bez vakcine!

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je u Beogradu sa jučerašnjim danom vakcinisan svaki četvrti pnoletni stanovnik, odnosno 25,03 odsto populacije iznad 18 godina.

On je naveo da je vakcinisano, odnosno da je bar jednu dozu vakcine primilo 351.214 sugrađana, a revakcinisano je njiih 193.406, što je 13,78 odsto punoletne populacije. Prosečna startost vakcinisanih je 62,5 godina, napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Počela vakcinacija u ruralnim delovima opština

U Beogradu je danas u ambulantama ruralnih delova beogradskih opština počela vakcinacija starijih od 65 godina, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Grad Beograd, kao prva lokalna samouprava u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja omogućio je vakcinaciju osoba starijih od 65 godina u ambulantama koje se nalaze u ruralnim delovima opština", naveo je Vesić na Fejsbuku. Vakcinacija je danas organizovana u Lazarevcu, Mladenovcu i naseljima Ripanj, Veliki Mokri Lug i Mali Mokri Lug.

Vesić je istakao da je za Grad važno da se svi sugrađani, koji su se prijavili,, vakcinišu u ambulantama koje se nalaze u mestu gde živi ili bar u neposrednoj blizini.

On je najavio da će narednih dana svakodnevno biti otvarani novi punktovi za vakcinaciju, kako niko ne bi ostao bez vakcine.

Dodao je da mobilni timovi, koje je organizovao Grad, formirani u svim prigradskim opštinama i gradskim opštinama sa ruralnim delovima, svakodnevno obilaze starije sugrađane, preko 65 godina i pomažu im da se prijave za imunizaciju. "Vakcinacija i striktno poštovanje postojećih mera jedini su put da se pobedi epidemija. Ne nove restrikcije", ocenio je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track