SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA U ČETVRTAK: Teme javni prevoz, detaljni planovi regulacije Vračara i Voždovca
Foto: Filip Plavčić

rasprava

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA U ČETVRTAK: Teme javni prevoz, detaljni planovi regulacije Vračara i Voždovca

Beograd -

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 1. april sednicu gradskog parlamenta na čijem su dnevnom redu, izmedju ostalog, izmene i dopune Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji glavnog grada.Kako je danas najavljeno, odbornici će razmatrati i Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju trafostanice 110/35 kv "Beograd 44" (Surčin) i nadzemnog voda 110 kv za povezivanje planirane trafostanice na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova, gradske opštine Surčin i Novi Beograd.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, izmedju ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Djerdapske i Gospodara Vučića.

Odlučivaće se i o izradi plana detaljne regulacije područja izmedju ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković te o izradi plana detaljne regulacije područja izmedju ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića na teritoriji opštine Voždovac.

Odbornici će razmotriti i Predlog odluke o podizanju spomenika indijskom književniku Rabindranatu Tagori, kao i Predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje tog spomenika a odlučivaće i o rešenju o davanju saglasnosti na Statut Pozorišta KPGT.

Sednica će početi u 10 časova u centru Sava.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track