GORAN VESIĆ NAJAVIO: Od ponedeljka počinje vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu, ali i u drugim uslužnim delatnostima
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

zamenik gradonačelnika beograda

GORAN VESIĆ NAJAVIO: Od ponedeljka počinje vakcinacija zaposlenih u ugostiteljstvu, ali i u drugim uslužnim delatnostima

Beograd -

U Beogradu će od ponedeljka početi vakcinacija protiv korona virusa zaposlenih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, ali i drugim uslužnim delatnostima kao što su frizeri, zaposleni u salonima lepote, pekari...

To je danas najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima.

Vesić je podsetio da je do jutros u Beogradu vakcinisano 38 odsto, a revakcinisano više od 25,5 punoletnog stanovništva i istakao da se nastavlja sa organizacijom imunizacije građana.

Dodao je da je danas održan sastanak sa predstavnicima Privredne komore Srbije i branši koje imaju veliki broj zaposlenih koji su u svakodnevnom kontaktu sa drugim građanima - ugostitelji, frizeri, fotografi...

Najavio je da od ponedeljka počinje vakcinacija svih tih ljudi, pre svega ugostitelja i hotelijera, ali i onih koji rade u drugim samostalnim delatnostima kao što su frizeri, zaposleni u salonima lepote...

- Imali smo sastanak sa njihovim predstavnicma i dogovorili smo se kako da ubrzano radimo vakcinaciju njihovih zaposlenih, a da oni motivišu svoje radnike kako da se što pre vakcinišu. Mi to već radimo sa ugostiteljima i hotelijerima - rekao je Vesić.

vakcinacija, vakcina
foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

Dodao je da je trenutno više od 1.000 zaposlenih u beogradskim hotelima vakcinisano i da je procenat vakcinisanog osoblja u prestoničkim hotelima oko 27,5 odsto, a da je oko 27 odsto zainteresovano za vakcinaciju.

- To znači da na ovaj način veoma brzo možemo da dođemo do preko 55, možda i 60 odsto zaposlenih u beogradskim hotelima koji će biti vakcinisani - rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd prvi organizovao termine za vakcinaciju zaposlenih u prioritetnom sistemu.

- Prvo smo vakcinisali zaposlene u komunalnom sistemu Beograda - 'Gradskoj čistoći', 'Beogradskim elektranama', 'Gradskom zelenilu'... sve one koji su tokom pandemije radili i imali direktan kontakt sa velikim brojem ljudi - podsetila je Stanisavljević i dodala da su vakcinisani i oni koji rade na šalterima u Gradskoj upravi.

Podsetila je da je organizovana i vakcinacija zaposlenih u beogradskim trgovinskim lanacima, taksista, zaposlenih u sistemu gradskog saobraćajnog preduzeća, vozača privatnih prevoznika...

- Nastavljamo dalje sa organizovanim terminima za vakcinaciju. Sada su na redu zaposleni u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, fitnes zajednici, pekarskoj industriji...svi oni koji imaju direktan kontakt sa ljudima, jer nam je važno da budu bezbedni i zaštićeni - rekla je Stanisavljević.

Predstavnik fitnes zajednice Aleksandar Đorđević je rekao da su preduzeli niz koraka kako bi pomogli u procesu vakcinacije.

- Jedan od njih je stimulacija građana i naših zaposlenih u raznim segmentima. Suština je da se u što kraćem roku vakciniše što veći broj naših članova i zaposlenih da bi se vratili normalnom načinu života koji nam svima nedostaje", rekao je on.

Nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije i zaposlenih u uslužnim delatnostima, Vesić je održao sastanak o procesu vakcinacije i sa predstavnicima beogradskih opština.

- Redovno imamo sastanke i sa predstavnicima naših opština u vezi sa vakcinacijom, posebno u prigradskim naseljima, koju nastavljamo punom parom - rekao je Vesić i dodao da je to put kako se brzo može doći do kolektivnog imuniteta.

Istakao je da se Grad Beograd bavi vakcinacijom i da je namera da se vakcinišu svi sugrađani.

- Zato se trudimo da razgovaramo sa ljudima kod kojih rade, sa onima čije branše treba da budu otvorene u narednom periodu kako bismo spremno dočekali početak normalizacije života - rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track