BAKA I DALJE ČEKA SVOG NEŠU DA SE VRATI SA POSLA: Otkriven nadgrobni spomenik anesteziologu koji je preminuo od posledica kovida
Foto: Facebook

tuga nema kraja

BAKA I DALJE ČEKA SVOG NEŠU DA SE VRATI SA POSLA: Otkriven nadgrobni spomenik anesteziologu koji je preminuo od posledica kovida

Beograd -

Na Topčiderskom groblju u Beogradu danas je otkrivena nadgrobna ploča preminulom anesteziologu Nenadu Maksimoviću koji je 4. januara izgubio bitku sa korona virusom.

Mladi lekar radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom epidemije bio je na ispomoći u KBC "Dr Dragiša Mišović". Za njim je ostala 88-godišnja baka koja je ranije pričala o tome kako ga je odgajala od 1.700 grama koliko je imao na rođenju. Rodio se osam dana po pogibiji oca.

Sina je izgubila u saobraćajnoj nesreći, a unuka je odgajala sa svojim mužem, Nenadovim dedom. Deda je preminuo tokom studija, a student medicine i njegova ostarela baka nastavili su da guraju kroz život. Pričala nam je i kako se molila da ne upiše medicinu jer se nadala da se što pre osamostali.

Kad je ipak postao "vladar iz senke", kako je doživljavao anesteziologe, deficitarne u zdravstvenom sistemu, ponosila se njegovim delima.

Danas je na groblju bila da otkrije uklesanu fotografiju svoga prerano preminulog unuka. Sa stetoskopom oko vrata i u zelenoj uniformi blago se osmehuje prisutnima sa slike.

Bakin život se potpuno promenio. Kaže kako, ostala je potpuno sama. Seti se komšija koji brinu o njoj pa ih zahvalno spomene. I dalje u neverici čeka Nenada da se vrati s posla.

- Otišao na posao, vratio se u kovčegu - rekla je u kratkom razgovoru na groblju.

Dodaje da su sve njegove stvari i njegov krevet ostali kako ih je ostavio. Kaže i kako čeka noć da legne i dan da ustane.

Oko nje omladina, kolege i prijatelji pokojnog doktora Maksimovića, svako sa osmehom za Nenadovu baku.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track