TUŽAN PRIZOR IZ BEOGRADA: Veliko trovanje golubova u Borči, kome oni smetaju (FOTO)
Foto: Eko Pančevački rit printscreen

zver od čoveka

TUŽAN PRIZOR IZ BEOGRADA: Veliko trovanje golubova u Borči, kome oni smetaju (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Masovno trovanje golubova u naselju Borča zabeleženo je u ulici Prva nova, Popova bara, preko puta broja 27, na obradivoj njivi zasejanoj sojom površine oko dva hektara.

Na desetine golubova našlo je smrt na ovoj kobnoj parceli usred naselja. Sleteli su na njivu kao i svakog dana da bi uzeli hranu neznajući da je neka zver u ljudskom obliku razbacala veću količinu zatrovanog kukuruza po parceli ugrožavajući tako i život građana koji žive u okruženju, prenelo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije na svojoj Fejsbuk stranici post Eko Pančevačkog rita.

Sve nadležne ustanove su odmah obaveštene tako da je sinoć do kasnih večernjih sati završen uviđaj. Veterina je odnela uginule ptice, a ko će pokupiti zatrovani kukuruz nadležni moraju da odluče. Čekamo informacije od nadležnih o kakvom jakom otrovu je reč kao i ko je počinilac.

Ekipe Veterine Beograd izašle su na teren po pozivu građana, a bila je prisutna i policija. Ukupno je odneto oko 80 mrtvih ptica. Kako se sumnja, reč je o masovnom trovanju, i postoji opravdan strah za druge životinje i ljude.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track