VESIĆ O EPIDEMIOLOŠKIM MERAMA: Ne znam zašto Krizni štab nije usvojio preporuke za svadbe i puštanje muzike
Foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić, Tanjug/ Dejan Kujundžić

TREBA DA IDU U SUSRET DOGAĐAJIMA

VESIĆ O EPIDEMIOLOŠKIM MERAMA: Ne znam zašto Krizni štab nije usvojio preporuke za svadbe i puštanje muzike

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Beograd stoji najbolje kada je reč o vakcinaciji protiv korona virusa i dodao da manje od 50 novozaraženih na dva miliona stanovnika nije veliki broj.

Vesić je na TV Prva rekao da polako dolazi vreme da se dozvoli da se muzika u ugostiteljskim objektima emituje do 24 sata i dodao da mu nije jasno zašto Krizni štab nije usvojio preporuke koje je Gradski zavod za javno zdravlje uputio pre oko mesec dana, a koje se tiču organizovanja svadbi i puštanja muzike.

On smatra da se došlo u situaciju da život polako pretiče mere i ukazao da mere moraju da budu takve da građani mogu da ih prihvate.

"Ne možemo da očekujemo od ljudi da isto poštuju mere kao onda kad je bilo mnogo zaraženih", istakao je Vesić.

On je ukazao da ako se sa merama ne ide u susret događajima, neće ih niko poštovati.

"Moramo da pokažemo ljudima da su mere tu da bismo se zaštitili",objasnio je Vesić.

Podsetio je da je Beograd prešao 50 odsto vakcinisanih i da je najuspešniji je u tom procesu, i da zato nema razloga da deli sudbinu lokalnih samouprava koje nisu toliko uspešne u procesu vakcinacije.

"Beograd je skoro 40 odsto BDP zemlje i o tome mora da se vodi računa", ukazao je Vesić i dodao da ekonomski ne može da se priušti novo zatvaranje.

Vesić je ponovio da će na sednici Kriznog štaba tražiti da Beograd ne deli sudbinu lokalnih samouprava u kojima, kako je rekao, predsednici opština nisu hteli da se potrude da vakcinišu ljude.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track