VESIĆEVA KNJIGA O BEOGRADU NA KINESKOM JEZIKU: Verujem da je ova knjiga potvrda čeličnog srpsko-kineskog prijateljstva
Foto: Printscreen/ Facebook Goran Vesić

zamenik gradonačelnika beograda

VESIĆEVA KNJIGA O BEOGRADU NA KINESKOM JEZIKU: Verujem da je ova knjiga potvrda čeličnog srpsko-kineskog prijateljstva

Beograd -

Posle izdanja na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, Knjiga o Beogradu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića danas je iz štampe izašla na kineskom jeziku.

On je na Fejsbuk profilu napisao da će njegova Knjiga o Beogradu biti dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja, navodeći da će je narednih meseci jedan kineski izdavač objaviti i u Kini.

Vesić je dodao da, za razliku od drugih izdanja, Knjiga o Beogradu na kineskom ima dve nove price - priču o Beograđaninu i našem legedarnom glumcu Bati Živojinoviću koji je decenijama bio najpopularniji glumac u Kini i priču o bombardovanju Ambasade Kine u agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 7. maja 1999. godine kada su poginula tri kineska državljanina, a povredeno 20.

- Nadam se da će moja Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku doprineti da nas Kineskinje i Kinezi bolje razumeju kao i da nauče našu istoriju i običaje. Verujem da je ova knjiga još jedna potvrda čeličnog srpsko - kineskog prijateljstva koji su utemeljili srpski i kineski predsednici Aleksandar Vučić i Si Djinping - dodao je Vesić.

(kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track