OD 15. AVGUSTA BESPLATNI TABLETI ZA 67.592 OSNOVACA: Za učenike prvog i drugog razreda 4 osnovna udžbenika vredna oko 6.000 dinara
Foto: Profimedia

sa 32 gigabajta memorije

OD 15. AVGUSTA BESPLATNI TABLETI ZA 67.592 OSNOVACA: Za učenike prvog i drugog razreda 4 osnovna udžbenika vredna oko 6.000 dinara

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda beogradskih osnovnih škola dobiti tablete sa 32 gigabajta memorije i karticom Telekoma sa besplatnim internetom, a roditelji će od 15. avgusta dobiti pozive škole da preuzmu računare.

"Mislim da je primereno i dobro da beogradska deca imaju tablete. To nemaju deca u Rimu, Parizu, Londonu. Oni su osigurani i posle tri godine postaju vlasništvo roditelja. Svi će uz tablet dobiti i kod za digitalne udžbenike", rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Kurir

On je dodao da je za učenike prvog i drugog razreda Grad Beograd doneo odluku da kupi četiri osnovna udžbenika, srpski, matematiku, svet oko nas i strani jezik, vredna oko 6.000 dinara, a 15. avgusta biće raspisan konkurs.

"Roditelji će se, uz potvrdu iz škole u koju je dete upisano u prvi ili drugi razred, prijavljivati i u roku od nekoliko dana biće im uplaćen novac. To znači da će svaki roditelj dobiti oko 50 evra za knjige", kazao je Vesić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track