Najnovije vesti

VELIKI DEPO NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Potpisan ugovor za projektovanje DRUGE LINIJE beogradskog metroa IMAĆE 23 STANICE
Foto: Instagram Printscreen, Siniša Mali

izgradnja

VELIKI DEPO NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Potpisan ugovor za projektovanje DRUGE LINIJE beogradskog metroa IMAĆE 23 STANICE

Beograd

Grad Beograd, JКP "Beogradski metro i voz" i francuska kompanija "Egis Rail" potpisali su ugovor za projektovanje druge linije beogradskog metroa za koju je sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je gostujući u jutarnjem programu Studija B da će francuska kompanija "Egis" prema tom ugovoru izraditi tehničku dokumentaciju odnosno Studiju opravdanosti i Idejni projekat sa Studijom procene uticaja na životnu sredinu za drugu liniju metroa od stanice Bežanija do stanice Mirijevo.

- Na Bežanijskoj kosi planiran je zajednički depo za linije 2 i 3. Projektovanje depoa je sastavni deo ugovora. Rok za završetak ugovora je 25 meseci kako bi se sa izgradnjom druge linije počelo 2023. godine da bi bila završena 2030. godine. Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa predviđen je za predstojeći novembar, a završetak 2028. godine. Ukupna dužina druge linije iznosi 21 km i obuhvata ukupno 23 metro stanice - rekao je zamenik gradonačelnika.

Goran Vesić
foto: Printscreen TV Prva

Vesić je podsetio da je Republika Srbija zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću obezbedila 4.6 milijardi evra za izgradnju prve linije beogradskog metroa.

- Tačno 51 godinu od kako je metro prvi put obećan počinjemo izgradnju. Predsednik Vučić i mi koji smo njegovi saradnici, pre svih ministar (Siniša) Mali i ja, koji smo zaduženi za izgradnju metroa, pripadamo generaciji političara koja završava ono što je Beogradu decenijama obećavano. Izgradićemo metro, završavamo obilaznicu oko Beograda, gradimo tri fabrike za preradu otpadnih voda, širimo tramvajsku mrežu i sistem BG voza - rekao je Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track