BEOGRAĐANI ZBOG ZAPRAŠIVANJA KOMARACA ZVALI VATROGASCE: Bili prilično uznemireni, uputili više od 100 poziva, evo zašto
Foto: Beoinfo

Zaprašivanje se nastavlja i danas

BEOGRAĐANI ZBOG ZAPRAŠIVANJA KOMARACA ZVALI VATROGASCE: Bili prilično uznemireni, uputili više od 100 poziva, evo zašto

Beograd -

Na društvenim mrežama pojavila se informacija o dimu koji se oseća u beogradskim naseljima Stepa Stepanović i Vojvode Vlahovića.

Da ne gori ponovo deponija u Vinči, kako su korisnici "Tvitera" pretpostavljali, rečeno je u Vatrogasnoj službi Beograda. Reč je o dimu koji dolazi iz vozila za zaprašivanje komaraca sa zemlje. Kako je rečeno u Vatrogasnoj službi Beograda, u pojedinim delovima Beograda video se beli dim.

- Građani su prilično uznemireni, bilo je više od 100 poziva - rečeno je u Vatrogasnoj brigadi Beograda.

Iz Vatrogasne službe dodaju da su Beograđani zvali iz različitih naselja i da su prijavljivali miris paljevine, nafte, guma i da se oseća dim. Ali, kako je rečeno taj dim ne dolazi od požara sa deponije Vinča, već zbog zaprašivanja komaraca. U Vatrogasnoj brigadi kažu i da su njihove ekipe i dalje na deponiji u Vinči ali da prijave novih požara na toj lokaciji nije bilo. Ipak, ne mogu da isključe mogućnost da je vetar negde naneo i dim sa deponije.

Iz JKP "Gradska čistoća" prethodno je saopšteno da Sektor ekologije i unapređenja životne sredine tog preduzeća nastavlja akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodio se u periodu od 20 do 24 časa.

"Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore", navodi se u saopštenju.

Zaprašivanje i danas

Zaprašivanje i danas Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastavljaju i danas sa sprovođenjem mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda, saopšteno je iz tog preduzeća.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se 11. avgusta sprovoditi od 20 časova do ponoći i obuhvatiće SP "Jajinci", Banjički potok, groblje Lešće, Banjicu, naselje Stepa Stepanović, Banjicu 2, Jajince 1, Jajince 2, Jajince 3, Jajince 4, Veliki Mokri Lug, Kumodraž selo, Višnjicu, Višnjičku banju 1, Višnjičku banju 2.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja