JEZIV SNIMAK POŽARA U BLOKU 70 Tek iz vazduha vide se razmere katastrofe s kojom su se borili vatrogasci! Požar pod kontrolom
Foto: Twitter Printscreen

GOREO KINESKI TRŽNI CENTAR

JEZIV SNIMAK POŽARA U BLOKU 70 Tek iz vazduha vide se razmere katastrofe s kojom su se borili vatrogasci! Požar pod kontrolom

Beograd -

BEOGRAD - Kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu zahvatio je veliki požar, a a vatrena stihija je uništila ceo levi objekat, iz smera Bloka70.

Vatrogasci su oko 00.15 časova lokalizovali požar, a desni deo centra, odnosno druga polovima je netaknuta i spašena. Posle prve intervencije vatrogasaca i privremenog smirivanja vatre, oko 21.20 časova buknuo je veliki plamen.

Požar je jutros pod kontrolom a noćas ga je 8 sati gasilo 127 vatrogasaca sa više od 50 vozila. Gorelo je 4.000 kvadrata.

Iako je požar pod kontrolom borba je nastavljena i jutros. Oko 7.15 buknula je nova vatra. Eksplodiraju plinske boce iz mnogobrojnih radnji i koje prave nov požar.

Prema informacijama reportera Kurira sa terena, požar se širio iz restorana na prvom spratu, odnosno iz lokala 326, a situacija je dramatična. Oko 22.10 sati građani su upozoreni da se udalje od zgrade jer preti eksplozija plinskih boca. Požar se proširio na drugi deo zgrade, pa se strahuje da je plamen nezaustavljiv.

Požar u tržnom centru u Bloku 70 pod kontrolom

Vatrogasci su jutros, posle više od sedam sati uspeli da stave pod kontrolu požar koji je izbio u Kineskom tržnom centru u beogradskom Bloku 70.

Nad tržnim centrom vidljiv je gust, crni dim, a na terenu se i dalje nalaze brojne vatrogasne ekipe, 127 vatrogasaca sa više od 50 vozila, javio je RTS. Brojni trgovci čije radnje nisu zahvaćene plamenom uz asistenciju vatrogasaca i sporadičnu dozvolu pokušavaju da udju unutra i izvuku nešto od stvari, prenosi Beta.

Doktor Aleksandar Stijačić izjavio je da ekipa Hitne pomoći i dalje dežura ispred Kineskog tržnog centa, a imala je samo jednu malu intervenciju. "Medicinski ovaj požar nije bio za nas bitan, jer je bila samo jedna mala povreda jednog vatrogasca tokom intervencije. Drugih povredjenih nije bilo", rekao je Stijačić. On je dodao da je Hitna pomoć u toku noći primila mnogo poziva gradjana koji su zvali zbog požara u Kineskom tržnom centru.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je da je gašenje požara u Bloku 70 jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela. Potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana, a i dalje se povremeno mogu čuti i male detonacije.

Vlasnici lolaka u drugom delu Tržnog centra noćas su sklanjali robu, u slučaju da plamen zahvati i taj objekat.

Dim i miris paljevine osećaju se i jutros čak do solitera u ulici Šest kaplara, na samom početku Novog beograda, po silasku sa Brankovog mosta.

blok 70, požar
foto: Vesna Sinko

Veliki požar izbio je sinoć u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu u Bloku 70, a oko 22 časa i pored intervencije vatrogasaca zahvatio je veći deo krova tog centra. Iz straha od širenja požara, vlasnici prodavnica i drugih lokala su izbacivali inventar na ulicu. Policija je takođe prisutna na mestu požara i gradjane pozvala da se zbog bezbednosi što više udalje od zgrade.

blok 70, požar
foto: Vesna Sinko

Kurir.rs/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track