NEMA VIŠE PEČENJA PAPRIKA I ROŠTILJANJA NA TERASI: Grad Beograd zabranjuje korišćenje ćumura i otvorenog plamena u zgradama
Ilustracija, Foto: Shutterstock

velika opasnost od požara

NEMA VIŠE PEČENJA PAPRIKA I ROŠTILJANJA NA TERASI: Grad Beograd zabranjuje korišćenje ćumura i otvorenog plamena u zgradama

Beograd -

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda u ponedeljak će glasati za odluku kojom se zabranjuje korišćenje ćumura i otvorenog plamena u stambenim zgradama, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

On je za TV Prva rekao da je sektor za vanredne situacije MUP Srbije, analizom slučajeva izbijanja požara na teritoriji Beograda, utvrdio da se ljudski faktor navodi kao najzastupljeniji uzrok izbijanja požara, posebno u stambenim zajednicama i to upotrebom otvorenog plamena na terasama stambenih objekata.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nebojša Mandić

"Upotreba otvorenog plamena najčešće na terasama i to naročito prilikom pripreme roštilja, pri naletu i najmanjeg vetra dovodi do izbijanja i širenja požara unutar stambenog prostora korisnika, a često se prenosi na stambenu jedinicu pored, iznad ili ispod nje", rekao je Vesić.

Odluka će se primenjivati od 1. januara 2022. godine kako bi se dalo vremena svim stanarima na teritoriji grada Beograda za prilagođavanje novim pravilima kućnog reda.

Vesić je najavio da će u narednom periodu biti doneti i posebna odluka kojom će se zabraniti upotreba ćumura i u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track