02:40

PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking

OKO SOKOLOVO

PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking

Beograd -

Izmenama Odluke o javnim parkiralištima koja je usvojena u maju prošle godine, Skupština grada izmenila je način obaveštavanja vlasnika vozila o kazni za nepropisno parkiranje.

Naime, Komunalna milicija i Saobraćajna policija već više od godinu dana ne ostavljaju kazne na šoferšajbnama automobila zbog čega mnogi građani tek na granici saznaju da imaju neplaćeni prekršajni nalog.

Kako da znamo da li imamo prekršajni nalog ili ne, kada i kako će nas obavestiti ukoliko sistem "Oko sokolovo" snimi prekršaj, kao i kakve su kazne, ispričao je Ranko Šekularac, rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

komunalna milicija, Oko sokolovo
foto: Zorana Jevtić

"Sistem oko sokolovo je zaživeo pre nešto više od godinu dana, ne možemo da kažemo da je nov i građani su se već navikli. On jednostavno funkcioniše, u kontroli parkianja komunalni milicionar koji upravlja ovim vozilom, opremljenim setom kamera, vrši kontrolu parkiranja tako što snima parkirana i zaustavljena vozila i sistem prepoznaje da li je na tom mestu dozvoljenom odnosno zabranjeno parkiranje", objasnio je Šekularac.

Vlasnik se potom elektronskim putem obaveštava da je njegovo vozilo zatečeno u prekršaju, dodao je sagovornik Kurir televizije.

Ranko Šekularac
foto: Kurir TV

"U roku od osam dana ima mogućnost da dostavi podatke o licu koje je upravljalo vozilom i koje će Komunalna kasnije procesuirati kao prekršiocu. Njemu se na kućnu adresu šalje prekršajni nalog, tj. obaveštenje da je zatečen u prekršaju", rekao je rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

On je naglasio da bi ga radovalo da se neplatiše koje su napravile prekršaj, a nisu procesuirane za to, da postupajuće sudije izdaju naredbu za dovođenje i da ih tako sankcionišu.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:48

HIT NA PARKINGU BEOGRADSKOG TRŽNOG CENTRA! Devojka hoće da izađe iako je rampa spuštena, a na kraju snimka VRIŠTAĆETE OD SMEHA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track