TODOSIJEVIĆ DOBIO POZIV DA SE JAVI NA IZDRŽAVANJE ZATVORSKE KAZNE: Priština pokušava silom da UTERA STRAH srpskom narodu na KiM
Foto: Printscreen

sramna odluka

TODOSIJEVIĆ DOBIO POZIV DA SE JAVI NA IZDRŽAVANJE ZATVORSKE KAZNE: Priština pokušava silom da UTERA STRAH srpskom narodu na KiM

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je Ivan Todosijević, koga je sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zvog izjava o Račku, dobio poziv da se javi na izdržavanje te zatvorske kazne.

- U trenutku kad se suočavamo sa ozbiljnom krizom na severu KiM, zbog jednostranih i nasilnih poteza Aljbina Kurtija, pre svega zbog dovođenja specijalaca ROSU sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever gde pokušavaju da silom uteraju strah srpskom narodu, dolazi novi udar na Srbe na KiM i novi pritisak iz Prištine - rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Precizirao je da je Todosijević dobio poziv da se 6. oktobra do 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine, nakon što je Apelacioni sud u Prištini potvrdio presudu Osnovnog suda da je Todosijević kriv jer je, kako Petković kaže, rekao istinu o Račku.

Petković je naveo da svega toga ne bi bilo da je poštovan Briselski sporazum jer su u ovom slučaju Todosijeviću presudili Albanci.

- Todosijević je čestit čovek koji uživa veliki ugled i poverenje u svojoj sredini i postao je simbol stradanja srpskog naroda na KiM. Presuda Todosijeviću je presuda celom srpskom narodu na KiM - poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da je želja Prištine da Srbi slobodno misle i govore.

- Valjda žele da Srbi spuštaju ramena i savijaju glave i razmišljaju na način kako diktira Priština. Neće moći. Sve interpretacije iz Prištine srpski narod neće prihvatiti. Istina o Račku je ono što misli i oseća svaki čestit i iskreni Srbin - rekao je Petković.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja