Najnovije vesti

10 UGINULIH LABUDOVA PLUTA KOD BORČE, NE ZNA SE ŠTA JE RAZLOG UGINUĆA: Apeluje se da im NIKAKO NE PRILAZITE! (FOTO)
Mrtve životinje u Borči, Foto: Printscreen/Facebook/EKO-Pančevački rit

užas

10 UGINULIH LABUDOVA PLUTA KOD BORČE, NE ZNA SE ŠTA JE RAZLOG UGINUĆA: Apeluje se da im NIKAKO NE PRILAZITE! (FOTO)

Beograd

Sve nadležne inspekcije su obaveštene o ovim događajima - kažu iz udruženja "Eko - Pančevački rit"

Ekološko udruženje "Eko - Pančevački rit" na svojoj Fejsbuk stranici objavilo je uznemirujuće fiotografijeuginulih labudova na kanalima u Borči.

Iz udruženja su upozorili građane da ne prilaze mrtvim pticama.

Naime, kako se navodi u objavi tog ekološkog udruženja prema njihovim podacima u prirodnom staništu Beljarice, u poslednjih nedelju dana uginulo je deset labudova koji su mogli da se vide sa nasipa leve obale Dunava.

- Zbog većeg broja uginulih labudova izbegavajte bilo kakav fizički kontakt sa njima i držite odstojanje od najmanje pet metara od njih.U poslednjih nedelju dana u prirodnom stanistu Beljarice uginulo je deset labudova koje smo mogli da vidimo sa nasipa, a koliko ih je van naseg vidokruga utvrdiće nadležne inspekcije.Takođe, nađeni su uginuli labudovi na kanalu Jojkićev Dunavac, Kisvari i Vizelju blizu šetalista kod kanu kajak kluba u prigradskom naselju Borča.

- Sve nadležne inspekcije su obaveštene o ovim događajima. Očekujemo njihovo obaveštenje javnosti o čemu se ovde konkretno radi i koje su mere preduzete za sprečavanje širenja uginuća labudova - naveli su iz Udruženja.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track