02:48

Džeparenje veliki problem u Beogradu, ovo su trikovi kako ga možete izbeći

OPREZ!

DŽEPAROŠI OPERIŠU PO BEOGRADU! Prosečno imaju 12 krađa dnevno, oštećeni najčešće i ne osete POLICIJA SAVETUJE ŠTA NIKAKO DA RADITE

Beograd -

U Beogradu se dnevno u proseku dogodi 12 krađa džeparenjem. Šef Odseka za suzbijanje džepnih krađa Policijske uprave Beograd Aleksandar Mitrović kaže da su lopovi vrlo spretni, da mogu da vas pokradu i dok čekate da pređete ulicu na pešačkom prelazu!

"Telefon može da vam nestane iz torbe vrlo brzo ako se krećete kroz gužvu. Pešački prelaz je pogodno mesto za izvršenje krivičnih dela, podzemni prolaz takođe, sva ta mesta gde mogu da vam priđu a da se ne osetite nelagodno", objasnio je policajac.

On je dame posavetovao da ne nose otvorene, velike i široke torbe, pogotovo na leđima.

KRAĐA
foto: Kurir TV

"Tada ne možete da osetite nečiju ruku, a ni da je vidite. Po mogućnosti zatvarajte torbu, novčanik držite na dnu, jer oni će uzeti najbližu stvar kad zagrabe rukom", dodao je Mitrović

Naglašava da su džeparoši veoma vešti i da u 90 odsto slučaja pokradeni i ne primeti da je opljačkan.

"Kad imamo opservaciju na terenu i gledamo džeparoše kako rade, često se dešava da i kada ga uhapsimo i obavestimo oštećenog, on tvrdi da nije opelješen i ne veruje nam sve dok ne proveri i uveri se", ispričao je iz PU Beograd.

Takođe je dao preporuku da se lična dokumenta i novac ne drže u zadnjim džepovima, u unutrašnjim džepovima sakoa, u zatvorenim torbama ispred vas, nikako u rančevima.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:35

Stručnjak za saobraćaj i auto-moto sport komentariše saobraćajnu kulturu u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track