03:08

Novi Beograd: Učenica nižeg razreda aktivirala suzavac na času

niko ne zna odakle joj

DIREKTORKA OTKRILA DETALJE DRAME U ŠKOLI U NOVOM BEOGRADU! Suzavac aktiviran nasred časa, Hitna pomoć odvezla dvoje dece

Beograd -

U Osnovnoj školi "Branko Radičević" na Novom Beogradu danas je aktiviran suzavac.

Ova neobičajna situacija se dogodila u odeljenju četvrtog razreda oko 11 sati.

Direktorka Osnovne škole Branko Radičević otkrila je za Kurir kako je protekao ceo slučaj kao i da su sva deca u dobrom stanju, dok su dvoje na dodatnim pregledima.

- Ovo je zaista jedna neobičajna situacija da se aktivirao biber sprej. To smo naknadno utvrdili da je aktiviran biber sprej u jednoj učionici. Deca su osetila nadražajni kašalj, mučninu i zasuzile su im oči. Brzo smo evakuisali decu u drugu učionicu i pozvali školskog policajca. Poznato je da je jedna devojčica donela biber sprej u školu i ne znajući da rukuje njime, ona ga je slučajno aktivirala. Mi sad utvrđujemo da li ima saglasnost roditelja da ga ponese ili je to samoinicijativno uradila. Pozvali smo hitnu pomoć, hitna pomoć je utvrdila da su deca u dobrom stanju i odveli su dvoje dece na dodatne preglede - istakla je direktorka je OŠ "Branko Radičević".

OŠ Branko Radičević
foto: Kurir televizija

Direktorka je navela da škola nije upoznata sa zakonskim okvirima što se tiče ovog slučaja i da će istražiti to.

- Mi ne znamo zakonske okvire, ne znamo da li deca mogu takve stvari da nose u školu. Ako zakon kaže da mogu, onda mi moramo našim unutrašnjim pravilima da regučišemo na koji način se to unosi i gde bi to trebalo da bude u toku nastave - rekla je direktorka je OŠ "Branko Radičević".

Kurir.rs Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

11:55

Deca u Srbiji su prva po korišćenju društvenih mreža u Evropi! Roditelji treba posebno da obrate pažnju na jednu stvar!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track