03:10

Proveravali smo cene jagoda na beogradskim pijacama: Cena je oko 500 dinara za pola kilograma, ali jabuke su mnogo jeftinije!

cena jagoda šokirala kupce

PROVERAVALI SMO KOLIKO U BEOGRADU KOŠTAJU JAGODE Zbog cene niko nije hteo pred kamere, ali NEŠTO DRUGO SE BAŠ PRODAJE!

Beograd -

Prve jagode iz uvoza stigle su u beogradske piljare, ali i na pijace. Međutim ako ste nestrpljivi i hoćete što pre da ih probate, za pola kilograma treba da izdvojite čak 650 dinara.

A na Cvetkovoj pijaci za pola kilograma jagoda morate da izdvojite čak 500 dinara i verovatno zbog toga niko od prodavaca nije hteo da govori ispred kamera, ali cena jabuka je 60 dinara i ima raznih sorti.

jagode
foto: Kurir televizija

- Još uvek nemam jagode, dok ne dođu. Imamo jabuke i kruške viljamovke. Imamo i dosta povrća. Dosta se sada prodaje spanać, rotke, krompir, salata - kaže Edvard Gavrilović, prodavac na Cvetkovoj pijaci.

A na pijacama se prodaje i kiseli kupus. Prodaje se oko 160 dinara, a cena se kreće između 150 i 200 dinara za kilogram kiselog kupusa.

pijaca
foto: Kurir televizija

Kako kaže gospodin Gavrilović, prodavac, ren u teglicama i korenu se dosta prodaju. Ren u teglici se prodaju za 150 dinara manja tegkica, veća za 250 dinara, i od 700-800 dinara košta kilogram korena.

Podsetimo, na tezgama Riblje pijace u Novom Sadu reporteri portala NS uživo zabeležili su trenutne cene voća i povrća, a između ostalog su primetili da se u ponudi nalaze i jagode i to po ceni od 400 dinara za činiju!

Kilogram kupusa na Ribljoj pijaci inače košta od 80 do 100 dinara, tri komada belog luka staje 100 dinara, banane su 160 dinara po kilogramu, jabuke se mogu naći i 50 dinara, a limun za 180 dinara po kilogramu...

Loznica, jagode
foto: Kurir/T.Ilić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track