U OVOM DELU BEOGRADA GARSONJERE NISU PLAKARI, A OVAKO IZGLEDA JEDNA ZA 1.000€ MESEČNO Ova stavka je presudna a ulazi u cenu (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

cene otišle u nebo

U OVOM DELU BEOGRADA GARSONJERE NISU PLAKARI, A OVAKO IZGLEDA JEDNA ZA 1.000€ MESEČNO Ova stavka je presudna a ulazi u cenu (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Za razliku od većine beogradskih garsonjera i garsonjerica čija se kvadratura kreće od 11, 13, 15,18 pa sve do "prostranih" i "raskošnih" 20 kvadrata, u ovom delu Beograda novogradnja je donela novi trend poput onog u velikim svetskim metropolama gde ova vrsta stančića ima i po 60-ak kvadrata.

Upravo takvih stanova ima sve više po Beogradu a pojedini investitori smatraju da je to pun pogodak posebno za moderne samce, strane diplomate koji hoće luksuz u malom i to sa pogledom koji ne žale da plate.

OVAKO IZGLEDA GARSONJERA ZA 1.000 EVRA MESEČNO

Reč je o stanovima u samom centru Beograda koji su "na peške" svemu, i poslu, i centru i noćnom životu, što stranci posebno cene.

zgrade, zgrada, novogradnja, stanovi, stan
foto: Shutterstock

Takve stanove najčešće kupuju imućniji iz čitave Srbije i to kao investiciju - za dugoročno izdavanje ali i kao stan na dan na kom mogu da se uzmu lepe pare.

Cene izdavanja ovakvih garsonjera, od kojih neke imaju od tridesetak pa do 60 kvadrata, s velikim terasama za žurke, idu od 600 pa do 1.000 evra mesečno.

Sve zavisi od lokacije, pogleda, ali i sadržaja koje zgrada nudi poput, recimo, teretane, 24-sata dostupnog hauzmajstora, recepcije, obezbeđenja... Neretko, neke od njih imaju i bazen koji stanari mogu da koriste.

Ova stavka je presudna

Čini se, međutim, da pored kvadrature i nivoa luksuza koji se nudi u uređenju, postoji još jedna stavka koja je presudna jer stan kao stan "po difoltu" ima sve pogodnosti koje se za ovu cenu podrazumevaju - novi lift, sve ispravne i nove instalacije, te sve nove i moderne električne uređaje, luksuzne kuhinje sa ostrvom, lux kupatila...

Lux za 600 mesečno

garsonjera
foto: 4zida Printscreen

Međutim, ono što diže cenu jeste pripadajuće garažno mesto kog u centru nema ni za lek, a u ovim zgradama to je obično parking mesto koje pripada stanu i koje je u podzemnom nivou i zatvoreno, zimi se greje pa ne morate da lopatate sneg, a leti se hladi pa ne morate da nanovo doživljavate toplotni udar svaki put kad uđete u auto na spoljnih 40 stepeni.

Tako se na primer u novogradnji u Kneza Miloša, u samom centru Beograda, nudi lux garsonjera od 30 kvadrata s garažnim mestom za 600 evra mesečno, a samo par desetina metara dalje garsonjera u starogradnji, u ulici Miloša Pocerca, košta 280 mesečno. Doduše, ima 10 kvadrata manje, nema parking mesto i uređenje je standardno.

Centar za 280 mesečno

garsonjera
foto: 4zida Printscreen

Ovakvih ponuda ima u svim vodećim internet oglasnicima koji postoje u Beogradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track