PREMIJERKA BRNABIĆ: Država će naći način da pomogne proizvođačima, prerađivačima i izvoznicima žita
Foto: Kurir

sastanak

PREMIJERKA BRNABIĆ: Država će naći način da pomogne proizvođačima, prerađivačima i izvoznicima žita

Politika -

BEOGRAD - Država će naći način da pomogne proizvođačima, prerađivačima i izvoznicima žita u situaciji kad je zabranjen izvoz pšenice, kukuruza i suncokretovog ulja, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na sastanku sa predstavnicima Udruženja žita Srbije predložila da se nastavi analiza trenutne situacije na domaćem tržištu, kada su u pitanju ovi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, nakon čega će se ponovo sa njima sastati.

Prema njenim rečima, važno je da je dijalog sa proizvodjačima žita uspostavljen i da će sve buduće odluke donositi zajedno, navodi se u saopštenju kabineta premijerke.

Brnabić je rekla da država u potpunosti razume situaciju u kojoj su se našli proizvodjači, preradjivači i izvoznici žita, posle odluke Vlade Srbije o zabrani izvoza te robe, i da će se sve učini da im se pomogne, uz obezbeđivanje maksimalne bezbednosti u snabdevanju gradjana Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ranije su predstavnici Žita Srbije uklazivali da Srbija raspolaže rekordnim količinama pšenice i kukuruza i da treba dozvoliti da se izvezu ugovorene količine te robe.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track