00:21

Vesić: Beograđanka u novom sjaju, a sa renoviranjem zgrade sačuvane i neke stare vrednosti

beograd

Vesić: Beograđanka u novom sjaju, a sa renoviranjem zgrade sačuvane i neke stare vrednosti

Beograd -

Danas je gradonačelnik Beograda Goran Vesić obišao renoviranu zgradu “Palata Beograd”.

Naime u kompletno renoviranje, uloženo je oko osam miliona eura što predstavlja najveće ulaganje u Palatu Beograda još od njene izgradnje.

Spoljašnost je osvežena ali ipak očuvana s obzirom da je u pitanju kulturno istorijsko zdanje koje je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Goran Vesić
foto: Kurir Televizija

- Pre dve godine kada je zgrada dobila nove vlasnike svi su se pitali šta će biti ovde. Tada smo govorili da će zgrada biti rekonstruisana i da će dobili svoj novi život. Zahvaljujući kompaniji Marera Properties koja je dobar partner Beogradu, koja je mnoge stare zgrade u Beogradu rekonstruisala, Beogradjanka danas ima potpuno novi sjaj i novi život. Na dvadeset hiljada kvadratnih metata uloženo je preko osam miliona eura i svi spratovi su već izdati. Pogleda sa čuvene Beogradjanke ostao je isto, do skora je ovo bila naviša zgrada u Beogradu a 1974. godine kada izgradjena bila je najviša zgrada Balkana. Sada je kula Beograd najviša zgrada na Balkanu, tako Beograd sa svojim novim zgradama zadaje zadatke svima na Balkanu - izjavio je Vesić.

Vesić je istakao da su se sa renoviranjem Beogradjanke sačuvale neke stare vrednosti.

I zahvalio se kompaniji Marera Properties što će Beograd postati pravo poslovno sedište Balkana.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:35

Vesić na pripremama za početak izgradnje BG metroa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track