GOREO SOLITER NA KARABURMI: 4 porodice ostale bez krova nad glavom, saobraćaj blokiran (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen

Svi stanari su evakuisani

GOREO SOLITER NA KARABURMI: 4 porodice ostale bez krova nad glavom, saobraćaj blokiran (FOTO, VIDEO)

Beograd -

Požar koji je zahvatio krov višespratnice u ulici Husinskih rudara u beogradskom naselju Karaburma je u potpunosti ugašen.

Svi stanari su evakuisani i nema povređenih.

Na licu mesta bilo je pet vatrogasnih vozila, koji su požar ugasili noćas oko 2 sata. Vatrogasci su koristili i kran.

Kako Novosti saznaju, plamen je izbio u stanu br. 16 u potkrovlju i odatle se proširio na krov i ceo sprat zbog čega su četiri porodice ostale bez krova nad glavom, ali i svih stvari koje su im se zatekle u stanovima, a nisu ih izneli.

Gašenje požara, ispostavilo se, bilo je komplikovano jer vatrogasci nisu mogli da priđu što zbog parkiranih vozila oko zgrade, što zbog nezgodnog položaja stana u kome je buknula vatra.

Vidno potresene, komšije ističu da u njihovoj zgradi nikada nije bilo problema, a kamoli ovakve nesreće. Požar je ugašen tek kada je stigla dizalica sa platformom sa koje su vatrogasci mogli da gase krov. Potrošili su tri cisterne sa vodom dok vatra nije ustuknula. Srećom sprečeno je da se proširi na unutrašnjost zgrade i zahvati niže spratove.

Saobraćaj u tom delu ulice i jutros je blokiran. Tako će ostati sve dok vatrogasci budu dežurali. Dim se noćas proširio celim naseljem.

(Kurir.rs/RTS, Novosti)

Bonus video:

01:53

Požar u zgradi u Braće Jerković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja