04:28

MITROVIĆ ODOGOVRIO NA OPTUŽBE DA SNS NEMA LEGITIMITET U BEOGRADU: Đilas nikada ne bi postao gradonačelnik da ga SPS nije podržao!

MIRKOVIĆ ODOGOVRIO NA OPTUŽBE DA SNS NEMA LEGITIMITET U BEOGRADU: Đilas nikada ne bi postao gradonačelnik da ga SPS nije podržao!

Beograd -

Izborom sekretara Skupštine grada Beograda i njegovog zamenika, kao i članova administrativno-mandatne komisije, u subotu posle podne završena je konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda.

Aleksandar Mirković, predsednik odborničke grupe SNS istakao je da ime gradonačelnika Beograda nije toliko važno, koliko je važna činjenica da će on sigurno slediti politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ko god bude bio izabran za gradonačelnika slediće politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Imaće jasan zadatak i jasan cilj ispred sebe, a to je da učini grad Beograd još lepšim i još boljim za život. Samo ime i prezime ne čini mnogo promena kada je ovo u pitanju - istakao je Aleksandar Mirković, predsednik odborničke grupe SNS u jutarnjem programu Kurir televizije.

Aleksandar Mitrović
foto: Kurir televizija

Kako se u javnosti dugo spekulisalo oko moguićih novih izbora u Beogradu, Mirković je istakao da se od strane opozicije ni jedan jedini datum nije čuo, kao i da SNS nikada nije bežala od izbora.

- Kada su u pitanju novi izbori, SNS nikada nije bežala od novih izbora, dok ja od opozicije nisam čuo ni jedan jedini plan i program. Nisam čuo šta je to što opozicija nudi građanima. Do sada nisam čuo ni jedan jedini datum, ništa sem onoga da su spremni da urade sve i da pogaze sve svoje principe da bi se dočepali fotelje - kaže Mirković i dodaje:

- Naš plan je da nastavimo da gradimo vrtiće, nove škole, nove investicije, infrastruktura koja se gradi na svakom koraku, nastavak projekata poput metroa, koji je bio san više od pedeset godina. Ne mogu da se otmem utisku da sve što smo mi navodili kao rezultate niko nije demantovao. Nama je najvažnije da smo sva obećanja, koja smo dali i ispunili - kaže Mirković.

SNS i SPS odlično funkcionišu na gradskom nivou, istakao je Mirković.

Aleksandar Mitrović
foto: Kurir televizija

- Danima se spekuliše oko našeg odnosa sa SPS-om, mi jako dobro funkcionišemo i mi smo se dogovorili oko načela da je bolji život građana prestonice najvažniji - kaže Mirković.

Na pitanje voditeljke jutarnjeg progmrama Kurir televizije Olje Lazarević zašto je toliko dugo trajala sednica za izbor predsednika skupštine, Mirković je istakao da je opozicija koristila govornicu za slanje političkih parola.

Na oriče da nova-stara gradska vlast nema legitimitet, Mirković je istakao da to govore oni koji su izgubili izbore.

Aleksandar Mitrović
foto: Kurir televizija

- Oni su nas uveravali da će Dragan Đilas i ostali dobiti izbore, a oni su drastično poraženi. Činjenica je da je njihov nosilac liste, Vladeta Janković, odbio da presedava kako sednica nalaže i podneo ostavku. Da 2008. godine nije bilo SPS-a koji je podržao Dragana Đilasa, on nikada ne bi ni postao gradonačelnik. Tako da ne znam šta to znači da nemate legitimitet - kaže Mirković i dodao:

- Želim da kažem da ova većina jeste legitimna i da čemo rnastaviti da radimo na boljem životu građana Beograda - zaključio je Mirković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:02

PREDSEDNIK VUČIĆ DOČEKAO ŠOLCA: Nemački kancelar stigao u Beograd, svečano dočekan ispred Palate Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track