BEOGRAĐANI OPET IMAJU STRUJU: Posle 3 sata rešen problem zbog kvara, napajanje preusmereno na alternativne pravce
Foto: Printscreen

POPRAVLJENO

BEOGRAĐANI OPET IMAJU STRUJU: Posle 3 sata rešen problem zbog kvara, napajanje preusmereno na alternativne pravce

Beograd -

Zbog kvara na novobeogradskoj trafostanici, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane", bez napajanja je od 15 do 18 sati ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama.

Bez napajanja su u tom periodu bile i pojedine trolejbuske i tramvajske linije, zbog čega se u gradu stvarala velika saobraćajna gužva.

- Delovi grada koji su bili bez struje zbog kvara na trafostanici na Novom Beogradu sada ponovo imaju električnu energiju zahvaljujući brzoj reakciji dežurnih ekipa na terenu. Napajanje je uspostavljeno preko alternativnih pravaca kako bi se što pre rešio problem - rečeno je Informeru iz EPS-a.

Podsećamo, zbog kvara na trafostanici TS 110/35 kV TE-TO Novi Beograd, koja je u vlasništvu JKP "Beogradske elektrane" bez napajanja je od 15.15 ostao deo korisnika distributivnog sistema na Novom Beogradu, Čukarici i u centralnim gradskim opštinama.

U dispečerskom centru GSP-a potvrđeno je RTS-u da su dve podstanice bile bez struje zbog čega su mreže koje napajaju trolejbuse, tramvaje i eko autobus bez napajanja.

U prekidu su bile i tramvajske i trolejbuske linije u delu Kneza Miloša, Bulevara Neznanog junaka, na Mostarskoj petlji i deo Novog Beograda u Bloku 28.

Na tim lokacijama u prekidu su tramvajske linije 11, 12 i 13, trolejbuske linije 40 i 41, i linija Eko 1.

Bez napajanja električnom energijom bila je i Požeška ulica na Banovom brdu.

Zbog prekida u snabdevanju struje nisu radili ni semafori pa su se stvorile velike saobraćajne gužve zbog čega je policija regulisala saobraćaj.

Na nekoliko minuta do prebacivanja na agregate, bez struje je bio i deo Kliničkog centra.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track