GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SA AMBASADOROM KRALJEVINE ŠPANIJE: Podržati svaku inicijativu za bolji život svih građana Beograda
Foto: Beoinfo

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ SA AMBASADOROM KRALJEVINE ŠPANIJE: Podržati svaku inicijativu za bolji život svih građana Beograda

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Kraljevine Španije Raulom Bartolomeom Molinom.

Gradonačelnik Šapić i ambasador Bartolome Molina saglasili su se da je saradnja između dve zemlje na visokom nivou, ali i da postoje potencijali u mnogim oblastima u kojima treba da se unapredi. Oni su istakli da su dve zemlje posebno opredeljene za jačanje ekonomske saradnje i da robna razmena raste iz godine u godinu.

Španija je posebno zainteresovana za investiranje u obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine. Šapić je u razgovoru istakao značaj razmene iskustava, mišljenja i predloga, koji bi se sprovodili i primenjivali u praksi.

Sagovornici su se složili da treba podržati svaku inicijativu koja za rezultat ima stvaranje uslova za bolji život svih građana Beograda. Prvi čovek Beograda je podsetio da je uspostavljanje direktnih letova Er Srbije Beograd – Madrid, Beograd – Barselona, Beograd – Valensija kao i sezonske linije Beograd – Palma de Majorka veoma značajne, kako za Grad Beograd, tako i za sveukupnu saradnju dve države posebno u oblasti turizma. Gradonačelnik je rekao da je danas Beograd mnogo bolje mesto za život i veoma atraktivna turistička destinacija i pozvao turiste iz Španije da posete srpsku prestonicu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja