GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Rad na unapređenju saradnje i prijateljstva rumunskog i srpskog naroda
Foto: Kurir

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Rad na unapređenju saradnje i prijateljstva rumunskog i srpskog naroda

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadorku Rumunije u Srbiji Silviju Davidoju.

Gradonačelnik Šapić i ambasadorka Davidoju su podsetili da srpski i rumunski narod nikada ranije nisu imali sukobe između sebe, da su oduvek odnosi između dva naroda bili podržavajući i kad god je bilo neophodno međusobno su se pomagali. U razgovoru je konstatovano da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje veoma dobri. Sagovornici su se složili da nastave zajednički rad na unapređenju odnosa i snažnog viševekovnog prijateljstva između naša dva naroda.

Gradonačelnik Šapić je takođe podsetio da su Beograd i Bukurešt potpisali protokol o saradnji u septembru 1999. i da su se u međuvremenu pobratimili. Od tada je ostvarena veoma uspešna saradnja između dva grada u oblasti ekonomskih odnosa, kulture, turizma, IT industrije, obrazovanja. Dogovoreno je da se ta saradnja nastavi kao i da se prepoznaju potencijali u drugim oblastima za dalje produbljivanje i nastavak te saradnje u budućnosti na obostarnu korist oba naroda.

Prvi čovek Beograd je ambasadorku Davidoju upoznao sa značajnim projektima poput Beograda na vodi i metroa čija je realizacija u toku, ali i sa onim projektima koji se planiraju u budućnosti. Šapić je ponovio da Beograd danas dosta ulaže u razvoj turizma, da je shodno tome postao veoma atraktivna turistička destinacija i pozvao rumunske turiste da posete našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track