Poskupljuje prevoz u Beogradu?!

Najava ili realnost

Poskupljuje prevoz u Beogradu?!

Beograd -
Nadležni u gradu su blizu donošenja odluke da za oktobar zaposleni plaćaju mesečnu dopunu kartice 3.220 umesto 2.680 dinara, istovremeno, pojedinačna vožnja u prvoj zoni koštaće 75 dinara (sada 60), a u drugoj zoni 115 umesto 95 dinara, dok karta kupljena kod vozača poskupeće sa 145 na 120 dinara

BEOGRAD – Nadležni u gradu nalaze se blizu donošenje oluke da od oktobra prevoz poskupi, ali samo za zaposlene.

Ako bude realizovan ovaj predlog zaposleni će dopunu personalizovane kartice u gradskom prevozu umesto 2.680 plaćati 3.220 dinara.

Istovremeno, pojedinačna vožnja u prvoj zoni koštaće 75 dinara (sada 60), a u drugoj zoni 115 umesto 95 dinara.

Karta kupljena kod vozača poskupeće sa 145 na 120 dinara

Poskupljenje se neće odnositi na nezaposlene, studente, srednjoškolce i penzionere.

Razlog poskupljenja prevoza je u učestalom poskupljenja goriva, pa će najverovatnije za odrđene kategorije poskupiti javni gradski prevoz.

Tako Evrodizel koji koriste autobusi javnog gradskog prevoza probio je cenu od 150 dinara po litru, pa će biti veoma teško izbeći poskupljenje.

Poslednja korekcija cene prevoza bila je 1. januara 2011. godine. Početkom prošle godine gorivo je koštalo 105 dinara po litru, od tada je poskupelo 66 odsto, što je funkcionisanje GSP-a dovelo na rub održivosti.

Zbog toga su nadležni u najvećem gradskom prevozniku početkom avgusta zatražili da prevoz poskupi za 20 odsto, piše beogradska Politika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track